Een leven vol overgave (straatmagazine SAMMY), door Johan van Uffelen

 


De Brabantse zanger en schrijver Gerard van Maasakkers bezingt het verlangen, de liefde en de pijn van het verlaten. ,,Het leven is een dun koord waarop we balanceren tussen overeind blijven en onderuit gaan. Je evenwicht bewaren is hard werken.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een pen gedoopt in gevoel weet Gerard van Maasakkers al een halve eeuw de Brabantse ziel woorden te geven..Hier heur ik thuis. Toch gaan verreweg de meeste van zijn liedjes niet over het dorpse leven van weleer. Hij raakt vooral de emotionele snaar met onderwerpen die het pad van ieder mens kruisen. Een gesprek over verlangen, verlaten en vergankelijkheid.

Met z’n licht hese, melodieuze stem is de 71-jarige zanger-tekstdichter nog altijd enorm populair. Vooral bij een generatie die het Brabant van toen heeft gekend. Met warmte en humor geeft hij kleur aan zijn geboorteplaats Nuenen. Het dorp waar ooit De Aardappeleters rondom hun schaars verlichte keukentafel zaten. Met Van Gogh-achtige penseelstreken schildert hij de kruidenier, de kroegbaas en de bugelspeler in fanfare De Vooruitgang.
Maar Van Maasakkers is met zijn ruim tweehonderd chansons ook onmiskenbaar een zanger van deze tijd. Want hij dweept niet met nostalgie. Heimwee naar iets dat was, is hem vreemd. Veel meer is zijn inspiratiebron een andersoortig verlangen. Onbestemd en altijd aanwezig. 

De Portugezen noemen dat saudade, zielepijn. Herken je dat?

,,O, jawel! Daarmee sla je, op z’n Brabants gezegd, de nagel op zunne kop. Dat zit diep in mij.” Blik omhoog. ,,Een soort puberaal lijden. Al doet het geen pijn. Het is een weemoedigheid waarin ik kan zwelgen.”

Gerard leeft het leven met hartstocht. Vertaald in zijn teksten, muziek en passie. De liefde heeft zijn hart ontvoerd naar Gent. Hij woont er samen met zijn echtgenoot, acteur/muzikant Frank Cools.
We ontmoeten elkaar in Monasterium PoortAckere, een tot hotel verbouwd 19e eeuws klooster. Een warme begroeting met Kempische tongval. Een verlate nazomerzon heeft z’n markante kop gebronsd. Waardoor het felblauw van zijn irissen nog meer in het oog springt.
In de voormalige refter daalt een gepijnigde blik op ons neer vanaf een manshoge crucifix.

In één van je liedjes richt je je rechtstreeks tot Onze Lieve Heer:

,Hedde efkes, Lieven Heer (..)
Ik kan ’t oe mer beter zelf zeggen (..)
Ik hoef nie te gaon, want ik was al weg (..)
Lieven Heer, ik vuul ’t nie meer’

Je keerde het geloof de rug toe?

Hij schudt z’n hoofd. ,,Het geloof heeft míj de rug toegekeerd. De druppel die voor mij de emmer deed overlopen was tijdens een carnavalsmis in Reusel. De pastoor weigerde de communie aan prins carnaval, omdat die samenwoonde met een man. Het is zo’n harteloze uitleg van een geloof dat  barmhartigheid wil uitdragen. Mijn liedje is wel eens een liefdevol afscheid van een liefdeloze kerk genoemd. En zo voelt het ook. Vandaar dat ik over onze lieve heer schrijf: Ge waart haost familie van mijn. Als klein jochie ben ik voor altijd aangeraakt door de mystiek, rituelen en symboliek.” En dan met milde ironie: ,,Maar mogelijk heb ik daaraan wel mijn gevoel voor theater te danken.”

Je stamt uit een oer-katholiek gezin

,,Mijn jongere zusje Marijke overleed toen ze nog geen drie jaar was, door een verkeersongeval. Later heb ik mijn moeder gevraagd hoe ze dat heeft verwerkt. Ik heb mijn geloof, antwoordde ze.” Hij heft zijn armen hemelwaarts. ,,Tsja, dat is van een jaloersmakende eenvoud. Als het eens zo simpel was…”

Marijke’s overlijden heeft je nooit losgelaten

Knikt. ,,Juist omdat het thuis iets onbespreekbaars was.” Vochtige ogen. ,,Na haar begrafenis is er nooit meer over gesproken.”

Toen Marijke vijftig jaar zou zijn geworden, schreef Gerard ‘As ge nie’. Over hoe ze geweest zou zijn als oma:

‘(..) As ge nie, dan zen de kinderen al de deur uit
En Omarijke fietst de kleine naar de kleuterklas (..)’

Jouw ouders waren hardwerkende middenstanders

,,Ik heb net een liedje geschreven voor mijn nieuwe theatertour: ‘Moette gij niet werken’. Het was de na-oorlogse generatie, hè. Ons moeder had geen tijd voor een kopje thee na school. Vader heeft altijd gezwoegd voor zijn ideaal; een eigen bedrijf, trouwen, kinderen krijgen. Ik heb er een levenslange haat-liefde verhouding met werken aan overgehouden. Nog hoor ik z’n stem: ‘Moette gij nie wa gaon doen’.”

Vader begreep niks van jou. En jij niet van hem. Althans niet uitgedrukt in woorden

,,Er is bijzonder veel onuitgesproken gebleven. Al heb ik niet het gevoel dat ik hem nog veel had willen zeggen. En hij mij waarschijnlijk ook niet. Toch is alles goed gekomen.” Slikt een keer. ,,Wat je niet uitdrukt in woorden heeft ook een bijzondere schoonheid. Niet alles hoeft in woorden te vatten te zijn.”

Je schreef heel intieme liedjes over het heengaan van je vader

,,Het gaat te ver om het therapeutisch te noemen”. Diepe ademhaling. ,,De boom die hij met liefde bij ons huis plantte, staat er nog.. Mijn liedje ‘D’n Boom’ is een monumentje voor hem. Het zit altijd in mijn programma. Ik ben er ongelooflijk blij mee.”

En dan schrijf je met ‘Benny’ nog iets van je af

‘Benny hee geen meidje
Hee wel verkering gehad
Zoenen da ging nog
Mer as ze meer wou was Benny ’t al hul gauw zat (..)

,,Benny gaat inderdaad over iemand zoals ik. Ik ging wel uit met meisjes. Maar als ik een leuke jongen tegenkwam, droomde ik van hem. Toen ik een artikel las over homofilie - zo werd het toen nog genoemd - dacht ik: Dit gaat over mij.”

Je bent geen protestzanger. Maar in ‘Sorry dat ik besta’ haal je fel uit

‘(..)We zijn een vlek op ’t schone tafellaken
Van de nette erotiek
Voor ons geen achtergrondmuziek
Maar de stilte en de schaduw
Van het portiek’

,,Als je op iemand van hetzelfde geslacht valt, dan voel je dat het niet binnen de lijntjes past. Dat het niet zo is bedoeld.” Masseert met de vingertoppen zijn slapen. ,,Dat is niet makkelijk voor de mensen om je heen, meestal, maar ook niet voor jezelf. Dat anderen je niet altijd zomaar accepteren, maakt het moeilijker om jezelf te accepteren.”

In veel teksten bewierook je de liefde. Maar je geselt jezelf ook met de pijn van teleurstellingen. Zoals in ‘Nee gij’. Er waren veel liefdes?

,,Nou, met de liefdes valt het wel mee. Niet met de verliefdheden, maar die worden niet altijd beantwoord hè. En ze zijn soms onmogelijk. En, ja, in beide gevoelens kun je verdrinken.”

Wat is liefde?

,,Liefde is….” Een zucht. ,,De zoektocht naar volledige overgave. Dat verzin ik nu..” Hij kijkt naar buiten. ,,Ja, ik denk dat ‘t dat is.”

Hij kiest zijn woorden zorgvuldig. Net als in zijn liedteksten. Hele romans, maar dan in tien regels. Vaak gevoelig, regelmatig frivool en soms luchtig. En dan nog is het de kunst, vindt hij, om tussen de regels ruimte te laten. ,,Jij kunt er dan je eigen invulling aan geven. Als ik dat niet doe, dan blijft het mijn verhaal. En niet het jouwe.”

De tekst van ‘Kleine Gerard’ lijkt een onuitgesproken kinderwens:

‘Heel soms als er niemand kijkt (..)
En als er niemand luistert (..)
Dan zeg ik jouwe naam (..)
Geef ik jouw m’n hand (..)’

,,Jij mag het zo lezen. Maar ik ben het zelf. Ik ben in therapie geweest na een beëindigde relatie. Dan zoek je ook naar het kind in jezelf. En loop je ineens als kleine jongen peinzend over de hei.
Mijn huidige man heeft wel kinderen. Ik zie hen als bonus, een ongelooflijk cadeau.” Lange stilte. ,,Moet ik je dit nou wel vertellen: Ik kende ooit een vrouw met een kinderwens. Een vriend van mij zei: Is dat niet iets voor jou? Ik heb de hele dag lopen janken. Blijkbaar heb ik me altijd zo lopen aanpassen, dat ik zulke gevoelens heb weggestopt. Ja, ik had wel iets van mezelf willen doorgeven.”

Ben je bezig met ouder worden?

,,’s Ochtends als ik opsta wel. Anders niet. Ik ben bezig met leven”

Allerheiligen
‘(..) Is de dag van Magere Hein
einde of begin
is er daarna nog tijd
of alleen maar eeuwigheid’

Je stelt een vraag. Wat is het antwoord?

,,Ik zou graag geloven dat ons vader en moeder bij elkaar in d’n himmel zijn. Het is zo’n mooi beeld, maar ik denk niet dat het zo is. Ik ga er vooralsnog van uit dat het hierna over en sluiten is.”

En wat is dan de zin geweest?

,,We moeten proberen het hier zo goed mogelijk te doen. Voor jezelf, voor de mensen om je heen, voor de planeet waarop we leven. En onderwijl mag je best een beetje plezier uitstralen. Al realiseer ik me dat het een gave is, die ik ook niet altijd heb gehad. Positief zijn, da’s gemakkelijk gezegd. Maar zo simpel is het niet. Het leven is een dun koord waarop we balanceren tussen overeind blijven en onderuit gaan. Je evenwicht bewaren is hard werken.”

Hij gaat verzitten: ,,In elk leven heb je veel te overwinnen. Ik heb een talent meegekregen. Natuurlijk, dat moet je zelf ontwikkelen. Soms tegen de stroom in, maar toch. God zij dank. Maar als je dat niet hebt… Denkpauze. ,,Misschien is uiteindelijk wel de enige zin van het leven dat je gezien wordt, je gewaardeerd voelt.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20-10-20 Een leven vol overgave (straatmagazine SAMMY), door Johan van Uffelen

Met een pen gedoopt in gevoel weet Gerard van Maasakkers al een halve eeuw de Brabantse ziel woorden te geven..Hier heur ik thuis. Toch gaan verreweg de meeste van zijn liedjes niet over het dorpse ... lees verder

12-03-20 Recensie Newfolksounds.nl (Hans van Deelen)

Ik loop (-I-C-U-B4-T- CUP 8067, Music & Words) Het is al een behoorlijke tijd geleden dat er nieuw werk van Gerard van Maasakkers verscheen: in 2012 was Lijflied de laatste cd die substanti ... lees verder

16-02-20 www.brabantcultureel.nl (Jace van de Ven)

IK LOOP heet de nieuwe cd van Gerard van Maasakkers. Hij is genoemd naar het eerste nummer op het schijfje, een lied dat al bijna twintig jaar bestaat. Dat wil niet zeggen dat op IK LOOP op gemakke ... lees verder

16-12-19 Een liedjesschrijver van erg groot talent (www.rootstime.be)

Er zijn zo van die dingen die ik, na menig decennium als redelijk actieve muziekluisteraar, maar niet kan begrijpen. Dat Gerard Van Maasakkers en zijn liedjes nog altijd niet tot de gekende leersto ... lees verder

12-12-19 Nieuw album is ontroerend, scherp en humoristisch (Eindhovens dagblad, Frank van den Muijsenberg)

Nieuw album Gerard van Maasakkers is ontroerend, scherp en humoristisch NUENEN - Voor het eerst in vijf jaar brengt zanger Gerard van Maasakkers een album uit met nieuwe liedjes. De plaat is li ... lees verder

08-12-19 Een schitterend album, ontspannen, intiem en beter dan ooit (Moors magazine)

gerard van maasakkers ik loop Gerard van Maasakkers loopt al een ruim mensenleven mee in de muziek, en elk nieuw album is er weer een om naar uit te kijken. Ik loop is het eerste in zes jaar wa ... lees verder

11-10-19 Een kloppend hart voor liedjes met een ziel (Folkforum.nl)

-door Mirjam Adriaans-foto; Ronald Rietman- We hadden al even geen nieuwe liedjes gehoord van Gerard van Maasakkers, maar dat maakt hij in zijn nieuwe programma Ik Loop weer ruimschoots goed. De ... lees verder

10-10-19 Een verfrissende wandeltocht met Gerard

Humor, ontroering en ook een vleugje maatschappijkritiek vloeien samen in 'Ik loop', de nieuwe theatervoorstelling van zanger Gerard van Maasakkers. Het programma beleeft morgen zijn premi& ... lees verder

14-05-18 New Folk Sounds (Hans van Deelen)

  40 jaar liedjes (-I-C-U-B4-T- CUP 8066, Music & Words) Het veertigjarig jubileum van het artiestenbestaan van Gerard van Maasakkers wordt luister bijgezet door de uitgave van een 3 ... lees verder

16-04-18 Brabants Dagblad

Droom komt uit voor Sint-Michaël, samen optreden met Gerard van Maasakkers SINT-MICHIELSGESTEL - Een droom werd zaterdag werkelijkheid voor Harmonievereniging Sint-Michaël uit Sint-Mi ... lees verder

30-12-17 Eindhovens Dagblad

Een pilsje en een platencontract: zanger Gerard van Maasakkers veertig jaar in het vak Een platenbaas trakteerde op bier en bood folkzanger Gerard van Maasakkers (1949) veertig jaar geleden ver ... lees verder

11-12-17 www.theaterkrant.nl

★★★★☆ KLEINKUNST 8 DECEMBER 2017 - THEATER GEERT TEIS, STADSKANAAL - SPEELLIJST VAN MAASAKKERS OVERSCHRIJDT MOEITELOOS PROVINCIEGRENZEN Door Luuk Verpaalen gepub ... lees verder

27-10-16 Recensie Fanfare Bombari (Hallo Heusden)

"TWEE FOCKING HOOIWAGENS" Het muziekspektakelstuk Fanfari Bombari, dat opgevoerd werd in kasteeltuin De Burcht in de vesting heeft bij het publiek een verpletterende indruk achtergelate ... lees verder

12-10-15 Geen gedoe, gewoon fijn zingen (Eindhovens Dagblad)

Muziekprogramma Gerard van Maasakkers en Frank Cools in première Geen gedoe, gewoon fijn zingen   door Frank van den Muijsenberg Ontroering, ironie, een drummachine en d ... lees verder

19-12-14 Hartverwarmende liedjes uit de Lage Landen

Hartverwarmende liedjes uit de Lage Landen www.folkforum.nl, 19 december 2014 -door Mirjam Adriaans In de zomer probeerden ze het al samen op de Gentse Feesten, deze avond brengen ze voor h ... lees verder

11-08-14 Tweemaal schitterend (Frits, voorjaar 2014)

tekst ... Gerard van Maasakkers, Tweemaal schitterend geplaatst door: webmaster op 9 april 2014 De gelauwerde liedjesschrijver pakt uit met twee live-platen. Op ‘Allez ... lees verder

02-05-14 Voor het stikken van het lachen, voor het stillen van de pijn

In gesprek met Brabantse zanger Gerard van Maasakkers   Als ik voor dit interview naar het huis van Gerard van Maasakkers rijd, moet ik denken aan zijn lied We gaon op huis aan, ik dra ... lees verder

06-04-14 Juryapport Annie MG Schmidtprijs

Met grote nieuwsgierigheid heeft de jury zich dit jaar weer gebogen over de meer dan 100 inzendingen voor de Annie M.G.Schmidtprijs van het jaar 2013. De voorselectie werd gemaakt door Kick van der ... lees verder

22-02-14 Interview Haarlems Dagblad

Brabantse liedjesmaker Gerard van Maasakkers in de Meerse Ontroering is geen ‘formule’ Lees tien recensies van shows of albums van Gerard van Maasakkers en gegarandeerd dat je in mi ... lees verder

12-02-14 4 Sterren in De Stentor

Gerard van Maasakkers zingt altijd liedjes van altijd [recensie] door DICK LANING - Voor Gerard van Maasakkers ga je niet naar het theater, je komt bij hem thuis. Al 35 jaar is zijn sfeer op he ... lees verder

03-12-13 Theaterkrant.nl; **** "Persoonlijke liedjes in intiem theaterconcert"

KLEINKUNST - 1 december 2013 - De Kleine Komedie, Amsterdam  Persoonlijke liedjes in intiem theaterconcert doorJoukje Akveld gezien 1 december 2013 Voor een avond leek de Amsterdamse K ... lees verder

25-11-13 ONTROERING EN OPTIMISME HAND IN HAND BIJ VAN MAASAKKERS

ONTROERING EN OPTIMISME HAND IN HAND BIJ VAN MAASAKKERS zondag, 24 november 2013 14:15 -door Mirjam Adriaans, foto Ronald Rietman- Hoewel het nieuwe theaterprogramma Allez van Gerard van Maas ... lees verder

25-06-12 tijdschrift "Brabants" 9/2 (Cor Swanenberg)

We mochten een van de try outs beleven van de jongste show van Gerard van Maasakkers in het Bossche Koningstheater. We werden weer ondergedompeld in die innemende warme sfeer! Zijn liedjes hebben i ... lees verder

17-04-12 Een persoonlijk lied dat toch universeel is (Trouw)

Zanger en liedjesschrijver Gerard van Maasakkers mag zich sinds gisteravond de winnaar noemen van de Annie M.G. Schmidtprijs 2011. Zijn nummer ‘Zomaar onverwacht’, een fraai weemoedige ... lees verder

19-03-12 Gerard van Maasakkers nog lang niet uitgezongen (Leeuwarder Courant)

LEEUWARDEN – Zo om het jaar doet de Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers Friesland aan om even bij te praten en te zingen met de Brabanders om utens en zijn Friese volgers. ‘Lij ... lees verder

23-02-12 Folkforum.nl (Assie Aukes, febr 2012)

Lijflied zal, als ik goed geteld heb, het vijftiende album van Gerard van Maasakkers zijn. Veel is er veranderd in de vierendertigjarige carrière van deze Brabander uit Budel. Waren zijn eer ... lees verder

12-02-12 Niet gekleed op de Elfstedentocht (Drenthe Journaal)

Met twee blauwe ogen kijkt deze Brabantse troubadour ons aan, duidelijk niet gekleed om de elfstedentocht te schaatsen. En met die ervaring beschrijft hij over (zijn) het levenspad dat zich a ... lees verder

10-02-12 Moeiteloze melodieŽn (NRC, Henk van Gelder)

Moeiteloze melodieën „Nu zie ik pas hoe jong ik was”, zingt Gerard van Maasakkers in het titelnummer van zijn nieuwe cd Lijflied dat letterlijk over zijn lijf gaat. Het door zi ... lees verder

02-02-12 recensie www.kxculture.nl (januari '12)

  Van Maasakkers begint zijn eerste lied op Lijflied a-capella, en je weet meteen dat het goed zit. Het klinkt vertrouwd, gezongen in het romige Brabants, uitstekend ... lees verder

31-01-12 Gerard van Maasakkers naakt (www.hetlied.nl)

Gerard van Maasakkers naakt Zanger Gerard van Maasakkers heeft een nieuwe cd uitgebracht: ‘Lijflied’. En passend bij die titel zijn de twaalf nieuwe liedjes live opgenomen ... lees verder

10-01-12 Vier sterren voor cd LIJFLIED (Eindhovens dagblad)

Ook op zijn vijftiende plaat sinds 1978 etaleert Gerard van Maasakkers zijn bekende en vaak gelauwerde kwaliteiten. De zanger en liedjesschrijver uit Budel is als een schilder die met een paar stre ... lees verder

20-12-11 TROUW, 14-12-2011

Heftige onderwerpen, intieme liedjes, prachtige taal 'Lijflied'. M.m.v. Harry Hendriks (gitaar), Arthur Lijten (slag- werk) en Mike Roelofs (toetsen). Gezien: 11/12 Kleine Komedie, ... lees verder

13-12-11 Het zachte Brabants (Telegraaf 13/11/11)

THEATERPOP Het Brabants dialect krijgt weer een flinke knauw in aanzien dankzij  het gescheld met zachte g in de tweede New Kids-film. Gelukkig hebben we Gerard van Maasakkers nog, die de ... lees verder

12-12-11 NRC 12/12/11

column van Frits Abrahams in NRC. Brabantse lijfliedjes Je zou hem de andere, oudere kant van Brabant kunnen noemen: Gerard van Maasakkers, de 62-jarige singer-songwriter uit Budel. Als je, ... lees verder

18-11-11 Eindhovens Dagblad

Door Frank van den Muijsenberg „Ge kunt beter mee d’n draod in de war zijn dan mee oew eige”, zegt Gerard van Maasakkers, terwijl hij op het podium van theater de Kattendans in Berge ... lees verder

31-10-11 Gerard van Maasakkers raakt met gevoel

www.folkforum.nl door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman Soms wordt een avond niet bijzonder door een perfecte uitvoering, maar door een emotie die over een gezicht trekt, een lied dat je raakt ... lees verder

10-10-10 in de rij voor Van Maasakkers

Brabants Dagblad.nl (10-10-10) Brabantse zanger Gerard van Maasakkers trok zondagochtend een volle tent op het Lindepark in Oisterwijk. Al vroeg stonden de liefhebbers van dialectzang in de rij. Ho ... lees verder

07-10-10 Zwartrok

ED (plusminus) door Corrie de Leeuw: Gerard van Maasakkers mag niet zingen in de St. Janskerk in Kaatsheuvel. De pastoor heeft er een stokje voor gestoken. Wat hem betreft is Gerard van Maasakkers n ... lees verder

06-10-10 Van Maasakkers is puur

Brabants Dagblad (6 oktober) door Michel Koster en Tom Tacken: 'Stijf is de kaft en stijf zijn de woorden Tussen de regels lezen ze nie Hard is d'n taal, ik hoef 'm nie meer te heuren Lieven Heer, vur ... lees verder

04-10-10 Pastoor: Veto concert Van Maasakkers

Trouw, door Anniek van den Brand: Pastoor Groos (66) van het Brabantse Kaatsheuvel heeft een optreden verboden van zanger Gerard van Maasakkers. Van Maasakkers zou in de plaatselijke Sint Jan een bene ... lees verder

17-07-10 afscheid van een liefdeloze kerk

Trouw, door Anniek van den Brand: Ooit zat hij op het seminarie. Nu keert zanger Gerard van Maasakkers (60) de rooms-katholieke kerk de rug toe. Op hemelse muziek, dat dan weer wel. De vertolker van ... lees verder

14-05-10 Een goed liedjesschrijver

Fret (mei/juni2010) door Di-Lan Sun: Al meer dan dertig jaar is Gerard van Maasakkers bezig met muziek. Hij beschikt over een prettig stemgeluid en is ook nog eens een goed liedjesschrijver. Op 'deze ... lees verder

10-05-10 Deze Jongen

NewFolkSounds (maart 2010) door Hans van Deelen: Met Deze jongen trekt Gerard van Maasakkers enkele lijnen naar het verleden. Het is de titel van de lijvige biografie die in 2009 verscheen. Het lied D ... lees verder

07-05-10 tiptop in orde

Nederlands Dagblad: Niet lang na een uitbundig live dubbelalbum presenteert de sympathieke Brabantse zanger Gerard van Maasakkers (61) zijn nieuwe plaat. Die valt op omdat eens te meer blijkt dat het ... lees verder

31-03-10 een zuivere liedjesplaat

Recencie uit Plato Mania: Onder de titel 'Deze Jongen' maakt Gerard van Maasakkers furore. Er is een biografie over hem verschenen met deze titel, de man zelf zit in een theatertournee met dezelfde na ... lees verder

20-03-10 kleine blote liedjes

Nog zo’n ondergewaardeerde noorderbuur, althans bij ons. Een tjokvolle agenda in eigen land heeft Gerard Van Maasakkers steevast, maar hier weten de organisatoren nauwelijks van zijn bestaan af. ... lees verder

18-03-10 Very impressed

I'm very impressed that Gerard van Maasakkers can write such a songs year after year. Not many artists from america (or Sweden) can do that! Best regards, Bengt Edqvist, Sweden ... lees verder

17-03-10 4 sterren - Hulde

Revolver (Albums Nieuw) door Willem Huetink: De Brabantse bard vierde vorig jaar zijn 30-jarig jubileum en sleepte en passant de Gouden Harp binnen. Tevens verscheen zijn biografie Deze Jongen en rece ... lees verder

08-03-10 Gerard op weg naar BraziliŽ

BUDEL - Gerard van Maasakkers is onderweg naar de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Hij neemt daar met Veldkamp produkties een documentaire op over zijn samenwerking met de slagwerkersgroep Batuque Ba ... lees verder

08-03-10 radartracks

www.fileunder.nl/archives/2010/02/ Gerard van Maasakkers is zo'n Nederlandse muzikant die jarenlang mijn radartracks wist te ontwijken. Pas toen ik enkele jaren geleden met een Brabantse collega op ee ... lees verder

26-02-10 deze jongen: subtiele betrokkenheid

In een interview gaat het over de actualiteit in Afghanistan en uit hij zijn twijfels, weegt zijn woorden, zegt dat hij ook niet weet hoe het moet. Nee, een protestzanger die grote problemen aan de ka ... lees verder

14-02-10 stilte aan de woorden

Lex Bohlmeijer (NCRV Volgspot, Radio 2): 'Gerard geeft niet alleen woorden aan de stilte, hij geeft ook stilte aan de woorden'. Een bezoekster van de voorstelling in Gouda (20 februari 2010): 'de tra ... lees verder

11-02-10 een vriendelijke theaterreus

de Volkskrant, door Merijn Henfling: Warme liedjes van een vriendelijke theaterreus | CABARET | 'Ik ben geen man voor een spandoek', zingt Gerard van Maasakkers in het openingsnummer van zijn voorstel ... lees verder

09-02-10 Nieuwe pareltjes van Van Maasakkers

Leeuwarder Courant (door Wim Vervoort) Stania State, Oentsjerk - Na een uitgebreide tournee vanwege zijn dertigjarig jubileum, het winnen van een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en een tribute-a ... lees verder

02-02-10 Overdacht, doorleefd, gerijpt!

Door Joyce: Op voorhand durf ik te stellen dat dit de beste cd van Gerard tot nu toe zal gaan worden. Ik - grote bofkont - was op 9 november jl. bij de try-out bij "meneer Frits" in Eindhove ... lees verder

01-02-10 Kanariepietje vur een liedje

Gaykrant (januari 2010) door Rits de Wit. Hij is definitief niet meer exclusief van ons, Brabanders. De ooit zo heerlijk provinciale, altijd benaderbare singer/songwriter trekt inmiddels ook in de res ... lees verder

22-01-10 teksten in een muzikaal jasje

Door: GabyMcRaaij Ook de cd 'Deze jongen' belooft weer een mooie te worden. Gerard gaat dit keer in zichzelf, maar ook in de wereld op zoek naar inspiratie, wat zorgt voor een afwisselende cd met veel ... lees verder

14-01-10 Deze jongen is goed bezig

UITgids BN/De Stem 14 januari 2010 door Willem Jongeneelen. In 2008 zat hij dertig jaar ‘in het vak’. Vorig jaar ontving hij een Gouden Harp voor zijn hele oeuvre, eerden zijn collega&rsqu ... lees verder

11-01-10 mooie liedjes, sterke teksten

Door Doria: Ik ben naar het concert 'deze jongen' geweest. het was geweldig. Afwisselende liedjes, vrolijk en ontroerend (tranen liepen over mijn wangen) en sterke teksten. Als importbrabander ben ik ... lees verder

05-01-10 Het moet 'typisch Gerard' blijven

Eindhovens Dagblad (5 januari 2010) Door Frank van den Muijsenberg BUDEL - Natuurlijk had Gerard van Maasakkers de gemakkelijke route kunnen kiezen. Tot in lengte van dagen zou de zanger/songschrijve ... lees verder

12-11-09 Primeur van wereldformaat

Rond de Linde nr.46 In de concertagenda van Ad van Meurs, die wekelijks op maandagavond in 'Meneer Frits' een internationaal muzikaal talent presenteert, was maandag 9 november jl. voorbehouden aan on ... lees verder

25-10-09 videoclip in BraziliŽ

Gerard van Maasakkers heeft met Batuque Batucada audio en video opnamen gemaakt voor zijn nieuwe nummer 'dansen'. Enthousiast vertelt hij: "Werken met deze jongeren was fantastisch. M ... lees verder

13-10-09 De Kist, Ned 2 20.50

Persbericht De Kist – Gerard van Maasakkers - uitzending: dinsdag 13 oktober 2009, Ned 2 20.50 BN’ers praten openhartig over hun toekomstige dood Een serie van 10 intieme portretten ... lees verder

26-09-09 Buulse avond in de Walburg

Internetgazet Hamont-Achel: Gisteravond traden Gerard van Maasakkers met band en de harmonie EMM van Budel op in de Walburg. Al heel snel was de zaal uitverkocht en naar Gerard Coenen kon vaststellen: ... lees verder

12-06-09 Nederlands Dagblad

Brabant is meer dan de nieuwerwetse volkswijsheden van Guus Meeuwis. Al dertig jaar draait Gerard van Maasakkers (Nuenen,1949, vandaar het mooie lied ‘De aardappeleters’) zijn rondjes in h ... lees verder

13-03-09 Iets kleins raakt mij en ook anderen

www.bndestem.nl door Marius Roeting. Gerard van Maasakkers ontving eerder deze maand de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Het is een late erkenning voor een van Nederlands meest sympathieke, maar o ... lees verder

08-03-09 Buma Gouden Harp 2009

Jury rapport: Vorig jaar vierde Gerard van Maasakkers zijn dertigjarig zangersjubileum. De festiviteiten begonnen in juni met een reeks uitverkochte concerten in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhov ... lees verder

07-03-09 Jubileum cd|dvd

Eindhovens Dagblad: Zanger en liedjeschrijver Gerard van Maasakkers kreeg donderdag de landelijke muziekprijs de Gouden Harp voor zijn hele oeuvre. De nieuwe jubileum cd|dvd van de geboren Nuenenaar, ... lees verder

07-03-09 Een verdiende Gouden Harp

Eindhovens Dagblad: De prestigieuze Gouden Harp als oeuvreprijs voor Gerard van Maasakkers. Daar zal hij nog niet van gedroomd hebben toen hij medio jaren zeventig de jongerencentra van Zuidoost-Braba ... lees verder

06-03-09 Gouden Harp voor Van Maasakkers

Eindhovens Dagblad: HILVERSUM - Zanger Gerard van Maasakkers uit Budel is donderdagavond in Hilversum onderscheiden met een Gouden Harp. Tijdens de live uitzending van het Buma Harpen Gala 2009 kreeg ... lees verder

03-02-09 Gretig en benaderbaar

Haarlems Dagblad ed. Haarlemmermeer (28/01/2009), door Peter Bruyn: „Telkens als er een cd of voorstelling af is denk ik: Waar moet ik het nu de volgende keer, over twee jaar, weer over heb ... lees verder

21-01-09 As ge kunt ga Maasakkers dan zien

Noordoostpolder 20 januari 2009, door Truus Vegterlo. EMMELOORD - Het is extra leuk van Brabantse afkomst te zijn en te genieten van de uit Nuenen afkomstige Gerard van Maasakkers, maar zeker niet noo ... lees verder

09-01-09 Van Maasakkers is kwetsbaar en warm

Friesch Dagblad (09-01-2009) door Hessel Fluitman. De Brabantse troubadour van het kwetsbare levenslied Gerard van Maasakkers zingt dit seizoen zijn dertigste jaar op de bühne vol. Voor Van ... lees verder

31-12-08 Gerard van Maasakkers ANDERS

Knipsel uit FRED (DIALECTPOP 31-12-2008), door Renate Sun-Louw: Gerard van Maasakkers is een stille kracht in de Nederlandse muziekwereld die heel gestaag een prachtig oeuvre heeft opgebouwd van Braba ... lees verder

23-12-08 Sobere juweeltjes in sfeervol project

Folkforum (22/12/08) -door Mirjam Adriaans- "Deze twee maakten grote indruk op mij, en dat is in mijn geval niet zo voordehandliggend bij mooie dames," zo besloot Gerard van Maasakkers giste ... lees verder

16-12-08 Zijn status is inmiddels onwrikbaar

New Folk Sounds (december 2008/ januari 2009) door Hans van Deelen. De brede erkenning die Gerard van Maasakkers heden ten dage ten deel valt is natuurlijk niet meer dan terecht. Zijn status als ... lees verder

30-10-08 'Ne sconen oavond'

de Hilverbode: Meer dan 100 mensen, jong en oud, waren af gekomen op het optreden van de bekende in Nuenen geboren Brabantse zanger Gerard van Maasakkers in de Middelbeerse bibliotheek. De zaal was af ... lees verder

27-10-08 Van Maasakkers verwarmt het leven

Stentor Deventer Dagblad (27/10/2008) door Dick Laning: ZWOLLE – Cis Verdonk is dood. Al meer dan dertig jaar. Want toen al zong Gerard van Maasakkers over ‘t vrouwke dat teveul ... lees verder

14-10-08 eerbetoon aan bescheiden liedjessmid

Revolver (oktober 2008) door Harry de Jong. De Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers geldt al jaren als een van de beste liedjesschrijvers van de lage landen. Het feit dat zijn recente album ... lees verder

08-10-08 prachtplaatje

Marcel Haerkens in www.oor.nl: Afgezien van enkele duetten is Gerard van Maasakkers zelf nauwelijks te horen op Anders. Vorig jaar had de liedjesschrijver om zijn dertigjarig jubileum luister bij te z ... lees verder

02-10-08 Een schitterende plaat

www.altcountry.nl aug/2008, door Hugo Vogel: Dertig jaar zijn er inmiddels verstreken sinds Gerard van Maasakkers in 1978 zijn eerste elpee, Kom er mer in, uitbracht. Om dit 30-jarig jubileum luister ... lees verder

27-09-08 Meer dan een aanrader

GayKrant 602, door Henk Krol: Na het beluisteren van de prachtige single Jij en ik/Gij en ik, waarop Gerard van Maasakkers een duet zingt met Paul de Leeuw, zal menig luisteraar hebben verwacht d ... lees verder

23-09-08 in Nederland op eenzame hoogte

Off The Records (muziekblad van Van Leest), door Rob Baljeu: Dertig jaar al zit liedjesschrijver, zanger, gitarist en theatermaker Gerard van Maasakkers uit het Brabantse land in het vak. Die mijlpaal ... lees verder

18-09-08 Anders is een prachtplaat !!

Vanderveen's cd afdeling, door Gert-Jan: De Brabander Gerard van Maasakkers vierde in juni z’n 30 jarige (!!) artiesten jubileum. Dat hij in de loop der jaren de nodige goeie wil heeft opgebouwd ... lees verder

15-09-08 Enthousiasme over streektalen

Hoogeveensche Courant, door Jolinda Doek: Theater De Tamboer bracht zaterdagavond een verrassend programma met de titel 'Noord-Zuid connectie'. Zangers uit alle hoeken van Nederland verlegden hun gren ... lees verder

07-09-08 Spannende injectie

De Volkskrant (04-09-2008) door Patrick van den Hanenberg: De goodwill die de Brabantse bard Gerard van Maasakkers bij zijn collega’s heeft is zo groot dat hij moeiteloos Paul de Leeuw, Bennie J ... lees verder

01-09-08 Warm bad voor songs Van Maasakkers

Eindhovens Dagblad (01-09-2008), door Frank van den Muijsenberg.  Albums waarop artiesten bij wijze van eerbetoon de liedjes van een collega interpreteren zijn vaak niet interessant. De platen v ... lees verder

28-08-08 Feestelijk eerbetoon

Folkforum (28-08-2008) door Mirjam Adriaans: Een jaar of dertig geleden klonk het wekelijks uit de radio: Hee gaode mee, dan gaon we 'n eindje lopen, lalala... en dan begonnen de uittips op Omroep Bra ... lees verder

22-08-08 Een geweldige singer-songwriter

Heaven (sep/okt 2008), nummer 5: 'Anders' heet de nieuwe cd van Gerard van Maasakkers, al bestaat dat anders er vooral uit dat van Maasakkers zelf nauwelijks op de cd te horen is. Het is een trib ... lees verder

16-08-08 Hollandse Hitmeesters!

Frits Spits: 'Anders' is een album dat steeds mooier wordt naarmate je het vaker hoort. Het kreeg dan ook steeds meer Strepen van Spits. Uiteindelijk werden het er zoveel dat Gerard van Maasakkers en ... lees verder

14-08-08 Gerard ontketent oase van stilte

Brabants Dagblad (14-08-2008), door Mark van de Voort: Van Maasakkers ontketent oase van stilte JUBILEUM 30 Midden in het rumoerige hart van het festivalplein bracht de ‘man met de zachte G' ee ... lees verder

09-06-08 Prachtige muziek van een echte mens

Brabant Pers: Vier keer volle bak in het muziekcentrum. En op zaterdagavond staat het gastenboek al tot voorbij de zondag vol met loftuitingen en bedankjes. Gerard van Maasakkers is na dertig jaa ... lees verder

03-06-08 De Van Nistelrooy v/d Brabantse muziek

Eindhovens Dagblad, door Peter Borgers: "Gerard is gewoon dé man. Een godfather mag ik hem niet noemen, daarvoor is hij te jong van geest, hij is nog heel ambitieus en gedreven." ... lees verder

14-02-08 Van Maasakkers blijft boeiende verteller

Heerenveense Courant (14/02/2008) door: Harry de Jong. Het valt de Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers te prijzen dat hij na dertig jaar nog steeds niet stilstaat in zijn ontwikkeling. Want wat ... lees verder

08-01-08 Liedjes van verlies en verlangen

Het Parool (4-1-2007), door Ruud Buurman: Troost uit Noord-Hollandse polders klinkt zilt en nuchter. Brabantse troost klinkt zoet, nostalgisch, met een gemoedelijk zachte G. Teksten en muzikale stijle ... lees verder

07-01-08 Muziek van Troost echoot in je ziel

Stentor Deventer Dagblad (24/12/2007), door Dick Laning. Toch raar dat troost ook pijn kan doen. En precies daar waar de muziek geen woorden behoeft. Als de contrabas van Egon Kracht magistraal de hei ... lees verder

23-11-07 Sterke combinatie

de Volkskrant, 23 november 2007: Van Dam, Van Maasakkers en Zijlstra sterke combinatie Ster van de avond is Lydia van Dam, die haar jazzervaring meeneemt, maar ook niet vies blijkt van een rondje ca ... lees verder

22-11-07 Het resultaat is verbluffend

NoordHollands Dagblad: Troost. Elk theater kent wel een verrassing. Een voorstelling waarvan men achteraf zegt: 'Goed dat ik erbij geweest ben'. Of: Wat is het toch jammer dat ik dát gemist heb ... lees verder

19-11-07 Liedjes troosten bij verlangen en verlies

NRC, door Henk van Gelder:  Een herfstige kale boom domineert het toneelbeeld, en daarmee is de muziektheatervoorstelling Troost treffend getypeerd. Hier zingen Lydia van Dam, Gerard van Maasakk ... lees verder

17-11-07 De tranentrekkers liggen op de loer

Brabants Dagblad, door Mark Minnema: Het is een bont gezelschap van muzikanten dat voor de gelegenheid op een podium 'geveegd' wordt. De bescheiden bard Gerard van Maasakkers, de trompet spelende bal ... lees verder

17-11-07 Voor in de schoen...

Eindhovens Dagblad: Deze en andere foto's zijn te zien in het boek 'Bloemencorso Valkenswaard ontmoet Gerard van Maasakkers', dat momenteel goed verkoopt. Afgelopen najaar stond de Brabantse zanger ce ... lees verder

13-09-07 Ďt Kumt zoals Ďt kumt voor Thom

Brabants Dagblad (13-09-2008), door Tom Tacken. „Ik wou dat ik deze dag nog een keer over kon doen.” Zo vatte Thom van Velzen, een 9-jarige knul uit Tilburg, de dag samen die hem een lim ... lees verder

08-05-07 Met wordt meej in Helvoirt

Brabants Dagblad - HELVOIRT - Hier heur ik thuis', klinkt wekelijks aan het begin en het eind van Helvoirt, de serie. Maar schrijver en zanger van dat lied Gerard van Maasakkers heurt helemaal niet in ... lees verder

13-02-07 gewoon een wereldplaat

Heaven (mrt/apr 2007): Sinds zijn zilveren jubileum in 2003 is de Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers bezig aan een opmerkelijke remonte. Ik kom zelf uit Zuidoost Brabant en Van Maasakkers ston ... lees verder

09-02-07 grand cru du disque

Plato (Mania nr 225) Zicht had ook Alle Elf Goed kunnen heten, als de eerste de beste carnavalsplaat, maar daar heeft Zicht niks mee van doen, ondanks de zuidelijke roots. Echter, de grote kunst van G ... lees verder

06-02-07 Alle Elf Goed

Plato (Mania 30): Exact twee jaar geleden sloten wij de recensie van GVM’s vorige cd Achterland af met ‘dit moet fantastisch zijn in de theaters!’. Het heeft helaas er nog niet van m ... lees verder

05-02-07 Brabantse warmte en melancholie

Algemeen Dagblad: In Brabant is hij al dertig jaar geliefd om zijn ‘schoon liekes’. Gerard van Maasakkers weet in hele simpele bewoordingen uiting te geven aan gebeurtenissen uit het alled ... lees verder

03-02-07 Van Maasakkers nu op hitlijst

Eindhovens Dagblad: Album 'Zicht' brengt Brabantse zanger weer 'n stapje verder. "Mijn liedjes gaan pas echt leven als mensen er een eigen invullling aan geven'' door Piet Snijders BUDEL ... lees verder

22-01-07 Warm zicht op mensen

Friesch Dagblad: Van Maasakkers geeft warm zicht op mensen. Een enkeling schrijft wel liedjes over gebeurtenissen in zijn leven. Dat kan op verschillende manieren. Je gebruikt ze als uitgangspunt voor ... lees verder

21-01-07 Schilderijtjes van drie minuten

de Telegraaf: Al bijna dertig jaar zingt Gerard van Maasakkers (57) de mooiste muzikale schilderijtjes, maar eigenlijk altijd in zijn eigen Brabant. Inmiddels, de vijftig voorbij en volgens hem daardo ... lees verder

19-01-07 Nationaal doorgebroken

Leeuwarder Courant: Meer dan een kwart eeuw zit hij al in het vak, de laatste jaren ervan is Brabander Gerard van Maasakkers ook nationaal doorgebroken. Het waarom maakt zijn nieuwe cd 'Zicht' wel dui ... lees verder

16-01-07 ontspannen muzikale portretjes

Folkforum.nl: Van Maasakkers schildert ontspannen muzikale portretjes. In oktober beleefde het programma Zicht van Gerard van Maasakkers zijn première, maar de bijbehorende cd is nu pas verkrij ... lees verder

13-01-07 De strepen van Spits

Frits Spits: 'Gerard geeft z'n liedjes z'n eigen vlees en bloed', aldus Frits Spits over 'Zicht' in het KRO-radioprogramma De strepen van Spits, Radio 2 (iedere zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur). ... lees verder

12-01-07 constante kwaliteit

Concerto (mailinglijst week 2): Zou Gerard van Maasakkers nu eindelijk bekend worden bij een groter publiek met zijn nieuwe cd Zicht? Als iemand dit zou verdienen is het Gerard van Maasakkers wel! Con ... lees verder

18-12-06 In 'Zicht' overheerst levenslust

de Stentor: Robert Long is dood. En Gerard van Maasakkers zingt het onbekommerde lied 't Is altijd nou'. Of de dood van Long hem iets heeft gedaan - Gerard vertelt het niet. Aannemelijk is het wel, wa ... lees verder

06-12-06 Koning van het intieme theater

Kanton Oosterhout: Gerard van Maasakkers is zonder twijfel de koning van het intieme theaterconcert. Zijn vorige programma 'Achterland' was een voltreffer en ook zijn nieuwe programma 'Zicht' laat de ... lees verder

27-11-06 Melancholie bij Van Maasakkers

de Volkskrant: Gerard van Maasakkers schrijft al drie decennia liederen in zijn streektaal. Pas de laatste jaren lijkt de zanger uit Nuenen ook buiten Brabant voet aan de grond te krijgen. Van Maasa ... lees verder

17-11-06 Van Maasakkers blijft dicht bij huis

Leeuwarder Courant: Ruim drie jaar geleden maakte  Gerard van Maasakkers zijn Friese debuut in een goed bezette Harmonie in Leeuwarden. Hij beloofde toen binnen niet al te lange termijn naar ... lees verder

14-11-06 De grootse liedjes van Gerard

HetParool: "PSV heeft Ajax verdrongen van de eerste plaats," zegt Gerard van Maasakkers met een ondeugend lachje. "Weer een reden voorfeest." Er wordt geklapt in de Kleine Komedie; ... lees verder

13-11-06 een goed bewaard geheim

Liedkunst.nl: Gerard van Maasakkers is een goed bewaard geheim. Het geheim werd bewaard in Brabant, waar de tweede kunstenaar uit Nuenen al meer dan dertig jaar het leven en de mensen schildert i ... lees verder

11-11-06 Ik heb zelf ook zo'n Brabantse kop

het Parool: Gerard van Maasakkers (1949) is zanger en tekstdichter. Hij heeft het Brabants dialect weten te verheffen tot kunstvorm. Daarmee is hij tussen Den Bosch en Breda wereldberoemd. Maar zijn m ... lees verder

21-10-06 Van Maasakkers is relaxter dan ooit

Achterland was indrukwekkend. Vaders dood maakte het beste los in liedschrijver/zanger Gerard van Maasakkers. Beter kon niet. Of toch? Met zijn nieuwe programma Zicht bestendigt hij het niveau. Ein ... lees verder

09-10-06 teksten 'vanonder de huid'

Brabants Dagblad: Gerard van Maasakkers is behalve zanger, ook een fantastisch spreker. Dat bleek tijdens de Van Gogh- lezing in Den Bosch. In Frankrijk noemen ze het chanson. Het Nederlands heeft er ... lees verder

08-09-06 nieuwe theatershow "Zicht"

BN de Stem: Gerard van Maasakkers is terug met de nieuwe theatershow ‘Zicht’. De zanger uit Budel lijkt met ieder programma beter te worden. De toename van zijn populariteit lijkt gelijke ... lees verder

24-03-06 succes van intergratie

http://lousewiesvanderlaan.hyves.nl (maart 2006):  "Als iemand nog twijfelde aan het succes van intergratie van Marokkanen in Nederland (optreden Carré, Amsterdam) hadden ze moeten z ... lees verder

30-01-06 "Muzikaal vuurwerk"

De Noordoostpolder: ‘Goeienavond, jullie zijn compleet? Een vraag van Gerard van Maasakkers aan de voor de helft gevulde zaal. ‘Wij ook’ en dat klinkt meteen energiek en veelbelovend ... lees verder

28-01-06 "Gerard van Maasakkers muzikale omhelzing"

Fret (Popinstituut Nederland): Als recensent van een popblad is het altijd zaak objectiviteit hoog in het vaandel te hebben staan. Tijdens het optreden van RoyAkkers, de naam van het unieke samenwerki ... lees verder

10-11-05 In een dorp gebeuren dezelfde dingen als in de grote wereld

Dagblad Rijn en Gouwe: Ze bestaan dus nog echt, troubadours, die zingen over het dorp waarin ze geboren zijn, over hun ouders en over hun kleine vreugden en angsten. Ze zijn nog springlevend, zoa ... lees verder

12-08-05 RoyAkkers: een droomkoppel

Vrijdag 12 augustus 2005 - Het opperhoofd en de cowboy van de Brabantstalige muziek samen op één podium. Jan Willem Roy en Gerard van Maasakkers vormen een mooi span.  door Helmu ... lees verder

24-10-04 ...pareltjes in 'Achterland'...

de Volkskrant: In Achterland zingt Van Maasakkers liedjes en vertelt hij anekdotes over Brabant, zijn achterland: het land waar hij leerde ‘lopen, vallen en opstaon’. Het is alsof je met d ... lees verder

11-10-04 Een stil appeltje in de vensterbank

Trouw: Als oudste zoon in een gezin waar vader een hoveniersbedrijf had, lag het voor de hand dat hij de boel ooit over zou nemen. Die zoon, Gerard van Maasakkers, ging ook netjes naar de Middelbare T ... lees verder

11-10-04 een droompremiere

Eindhovens Dagblad: Een week voordat Johan van Maasakkers overleed, zei hij vanuit zijn ziekbed tegen zijn kleindochter dat ze 'hierboven' nog een hovenier nodig hadden. En hovenier was hij altijd gew ... lees verder

06-10-04 Van Maasakkers zoekt verdieping

Eindhovens Dagblad: Overrompelend was zijn succes met het album 'Vol Dagen'. De zalen liepen vol voor Gerard van Maasakkers. Maar dit voorjaar was er ook het overlijden van zijn vader. Zijn nieuwe pro ... lees verder